Dit bericht het Taiwanese DigiTimes op basis van anonieme leveranciers van onderdelen van de netbooks. De officiële Google versie van de Chrome OS-netbook wordt waarschijnlijk gebouwd door computerfabrikant Inventec die om te beginnen tussen de 60.000 en 70.000 computers zal fabriceren. De Google Chrome-notebook is uitgerust met een ARM-processor en zal niet in de schappen liggen, maar alleen online worden verkocht.

Google zal eerst zijn eigen versie aankondigen, vervolgens onthullen Acer en HP hun Chrome OS-varianten. Dit gebeurt naar verluidt op zijn vroegst in december. De netbooks van beide fabrikanten worden gemaakt door Quanta Computer. Ook Asus zou plannen hebben voor een Chrome OS-apparaat, maar kijkt voorlopig nog even de kat uit de boom.

Online OS

Chrome OS is Google's eigen besturingssysteem, gebouwd rond de browser Chrome en Linux. Het open source-OS moet in eerste instantie draaien op netbooks, maar er zijn ook plannen voor een Chrome-tablet.

Het besturingssysteem is bedoeld om snel online te gaan en zal bestaan uit Chrome in een nieuwe window manager bovenop een Linux-kernel. Alle applicaties die ervoor geschreven worden zijn webgebaseerd. Die zullen dus direct ook werken in alle andere browsers in alle andere besturingssystemen. Eerder maakte Google al bekend in het vierde kwartaal van dit jaar de definitieve versie van het besturingssysteem te presenteren.