Dat overzicht, "Most Shared", staat weggestopt rechtsonder op de pagina van de internationale versie van Google News. Daar kunnen nieuwsgierigen de top tien van meest gedeelde artikelen zien van de afgelopen 24 uur, week en maand.

Met deze nieuwe functie maakt Google meer gebruik van de links die de zoekmachine indexeert die worden gedeeld via Twitter, Facebook, MySpace en Google Buzz. Het vermoeden is dat de meest gedeelde artikelen vooral tot stand komen via de firehose van Twitter. Ook de realtime zoekfunctie toont vooral berichten van dat sociale netwerk.

Alleen in de VS

Techblog ReadWriteWeb ziet voor- en nadelen aan de functie. Het is aardig gebruik van sociale media. Maar aan de andere kant kan het ook makkelijk beïnvloed worden door spammers.

De functie is alleen te aanschouwen in de Amerikaanse versie van Google News. In Nederland draait de oude versie van de nieuwsportal nog. De VS kreeg de nieuwe layout eind juni dit jaar te zien, het was de bedoeling om in de maanden erna de vernieuwing door te voeren voor andere talen en landen.