Google Now gaat net als Siri steeds meer terugpraten. In de nieuwste versie voor Android, onderdeel van de algemene zoekapp van Google, vraagt Google Now om instructies, verduidelijking of bevestiging aan de gebruiker op een manier die we al gewend zijn van Apple’s assistent Siri.

Conversatiemodus

Na het commando om een bericht te versturen, vraagt Google Now aan wie en bevestigt later dat het bericht wordt verzonden, schrijft Ars Technica.

Deze conversatiemodus is bovenal handig in scenario’s waarbij de gebruiker zo min mogelijk het scherm en zijn handen wil gebruiken, zoals in de auto. Maar de conversaties van Google Now zijn tot nog toe nog niet compleet, zo moet de gebruiker nog op het scherm kijken welk bericht wordt verstuurd, dit wordt niet auditief herhaald.

Strijd om virtuele assistenten

Google en Apple voeren regelmatig verbeteringen door in hun slimme, virtuele assistenten om de ander de loef af te steken. Op het gebied van converseren doet Google nu een stap, maar heerst Siri vooralsnog. Wat betreft snelheid en betrouwbaarheid van spraakherkenning heeft Google een voorsprong genomen.

Google heeft naast de conversatiemodus nog een aantal nieuwe notificaties, de zogenaamde informatiekaarten, kortweg 'cards', aan Now toegevoegd. Verwacht wordt dat deze features binnenkort ook naar Google’s zoekapp voor iOS komen.