Google+ wordt gelanceerd in de bèta-fase en is volgens Vic Gundotra, directeur ontwikkeling van het project, nog niet perfect. “We zijn nog lang niet klaar, maar met de verbeteringen die we tot dusver hebben aangebracht, lanceren we nu de bèta waar iedereen zich kan inschrijven."

“Op deze manier kan iedereen Google+ bezoeken, meedoen aan het project en in contact komen met mensen om wie ze geven. Er wordt nog gewerkt aan de toevoegingen, maar we willen de mogelijkheden laten zien en zo feedback ontvangen." aldus Gundotra.

In de testfase die in juni startte, kon men alleen via een uitnodiging van Google een profiel aanmaken.

Wie nu op de zoekpagina google.nl komt, ziet in de linkerbovenhoek een blauwe pijl staan die verwijst naar '+jij'. Via die link kan een Google+-profiel worden aangemaakt.

Verbeteringen

Het sociale netwerk van Google is niet alleen gelanceerd, er zijn ook nieuwe features aan toegevoegd. Zo zijn er nieuwe mogelijkheden toegevoegd aan Hangout, de videogespreksvoorziening van Google+. Het bedrijf maakt de voorziening beschikbaar voor Android 2.3-toestellen met een camera aan de voorkant.

De mogelijkheid om een uitzending te maken voor een maximum aantal toeschouwers van 10 personen, Hangout On Air, wordt opengesteld voor meer gebruikers. Bovendien hebben gebruikers vanaf nu de mogelijkheid om een scherm te delen tijdens een Hangoutsessie.

Nieuwe mogelijkheden

Google+ is voorzien van een zoekfunctie, die kan zoeken op personen, posts en het gehele internet. Via smartphones en tablets kan men onderweg updaten, foto's automatisch uploaden en groepsberichten versturen via Messenger (voorheen Huddle).

De introductie van een +1 teken, een functie die overeenkomt met de 'like'-knop op Facebook, is vooralsnog alleen beschikbaar op de pc en voor iOS.