Jongstleden woensdag lanceerde het bedrijf de Google Mac Developer Playground, bedoeld om Macintosh-gebruikers tegemoet te komen.

Op deze verzamelplaats voor software zullen Google ontwikkelaars met regelmaat nieuwe open-source projecten en demo's plaatsen, die exclusief voor de Macintosh zijn bedoeld. Het wachten is nog even op een actieve ondersteuning van de open-source community, maar Google heeft ervoor gezorgd dat bij de lancering van The Playground in ieder geval al zes projecten te downloaden waren: Stats, GData, MacFUSE, iPhone Disk, Cover Story en Quartz Composer Patches.

Eigen initiatief van medewerkers

Het nieuwe initiatief van Google is een welkome uitbreiding van het Macintosh universum, maar het vormt niet per definitie een teken dat Google zich actiever wil richten op de Mac-markt.

De Mac Developer Playground is namelijk het resultaat van zelfstandige inspanningen van medewerkers van het bedrijf. Medewerkers van Google hebben de gelegenheid om 20 procent van hun werktijd te besteden aan eigen projecten, ten behoeve van het bedrijf, legt product manager Karen Grünberg uit: "De ontwikkelaars hebben niet alleen aan de site gebouwd, ze dragen zelf ook veel bij aan de producten die online worden geplaatst. Het hele idee van dit project is bij deze mensen ontstaan."

Geen prioriteit

Hoewel Google het project zeer serieus neemt, wordt er vooralsnog geen prioriteit gegeven aan het versnellen van productreleases: "We stellen op dit moment nog geen releasedata vast. Producten zullen op de site worden geplaatst wanneer ze klaar zijn voor gebruik."