Woensdag lekte een medewerker van Google dat de werknemers van het bedrijf maar liefst 10 procent loonsverhoging krijgen. Daarnaast krijgen ze een kerstbonus van 1000 dollar netto, bleek uit een memo van ceo Eric Schmidt. Het bedrijf wil zo zijn personeel naar eigen zeggen belonen voor “het harde werk”. En daarnaast het personeel aan zich binden. Veel talent wordt verleid om aan de slag te gaan bij startups en dit zou leiden tot een zogenaamde braindrain bij de zoekgigant.

Binnen een paar uur nadat de memo werd gelekt aan Silicon Alley Insider volgde er een tweede memo. Daarin werd het personeel ervan op de hoogte gesteld dat diegene die het nieuws naar buiten bracht op staande voet is ontslagen, bericht CNNMoney "op basis van verschillende bronnen".

Inspireren

Het officiële communicatiekanaal van Google houdt de kaken stijf op elkaar, en stelt geen commentaar te leveren op interne aangelegenheden. "We geloven wel dat een concurrerend salarisplan belangrijk is voor de toekomst van het bedrijf", aldus een woordvoerder tegen CNNMoney.

Onder andere techsite Valleywag haalt zijn wenkbrauwen op en reageert verbaasd op het nieuws. "Blijkbaar gaat er niets boven een ontslag vlak voor kerst om de mensen te inspireren die Schmidt 'de beste werknemers ter wereld' noemt."