Dit meldt TechCrunch, dat ook al eerder dit jaar al melding deed van Googles interesse rond de overname van Digg. Destijds werden gesprekken over een dergelijke overname met klem ontkend door Digg CEO Jay Adelson. Dat Google interesse heeft in de manier waarop Digg werkt valt echter niet te ontkennen.

Eerder deze maand toonde Michael Arrington van TechCrunch een filmpje waarin hij een nieuwe zoekinterface van Google toonde. De nieuwe interface bood de mogelijkheid om commentaar toe te voegen aan zoekresultaten en handmatig bepaalde zoekresultaten uit het overzicht te verwijderen, iets dat vergelijkbaar is met de manier waarop Digg werkt.

Binnen enkele weken

Volgens Arrington melden betrouwbare bronnen nu dat een overname van Digg door Google waarschijnlijk binnen nu en een aantal weken aangekondigd zou worden. De twee bedrijven zouden een intentieverklaring getekend hebben waaruit duidelijk wordt dat beide partijen voornemens zijn om de overname te laten plaatsvinden.

Dat wil overigens nog niet zeggen dat de overname een zekerheid is. Microsoft heeft in het verleden ook interesse getoond voor het bedrijf en zou een overname nog wel eens kunnen voorkomen. Daarbij heeft Digg op dit moment een advertentiedeal met Microsoft, hier komt op dit moment ook de meeste winst uit voort. Wanneer Digg inderdaad met Google in zee zou gaan, is deze deal direct van de baan.