Honeycomb legt vooral de nadruk op een gestileerde look, grafische interface en ondersteuning voor aankopen in de app. Dit kan via de nieuwe Android Market, inclusief webversie, die ook werd aangekondigd door Google.

Tijdens de presentatie liet Google demo's van het nieuwe besturingssysteem zien op de Motorola Xoom tablet. De zoekgigant benadrukte nieuwe functies zoals Contact Shortcuts waarmee snelkoppelingen worden aangemaakt voor contacten op basis van videochat of bijvoorbeeld e-mail. Ook werd de video chatfunctie, de nieuwe camera-interface en multitasking gedemonstreerd, bericht zustersite PCWorld die bij de presentatie in Mountain View was.

Pop-ups

Een van de verbeteringen is het notificatiesysteem voor berichten. In plaats van een menu dat naar beneden het scherm in komt (pull down) is er een pop-up systeem gemaakt met meldingen die rechtsonder in het scherm verschijnen. In die melding staat meer informatie dan voorheen en de berichten verdwijnen ook snel weer.

Daarnaast introduceerde Google een technologie die RenderScript wordt genoemd. Die zorgt voor soepele overgangen en snel in- en uitzoomen in de Honeycomb interface en Google Maps. De techniek lijkt op de door Apple geïntroduceerde Cover Flow interface.

Een van de belangrijkste doelen van Honeycomb is een naadloze samenwerking tussen het tablet OS en de cloud. Het doel van Google is om in de toekomst Android telefoons, tablets en Google TV zonder moeilijkheden met elkaar te laten samenwerken.

Developers

Bij de ontwikkeling van Android 3.0 is op meerdere gebieden ingezet: een betere gebruikerservaring en het verbeteren van tools voor ontwikkelaars via het AGILE systeem. Developers zijn vanaf nu in staat om widgets en andere elementen te hergebruiken. Ook zijn er nieuwe elementen toegevoegd aan de Android toolkit. De bedoeling is dat ontwikkelaars sneller kunnen bouwen tegen lagere kosten.

Een uitgebreide demo En de hele presentatie