De kwartaalomzet kwam uit op 1,38 miljard dollar, een stijging van 98 procent ten opzichte van het tweede kwartaal in 2004. In deze omzet zit een bedrag van 494 miljoen dollar dat Google betaalde aan zijn advertentienetwerkpartners.

Het grootste deel van de omzet is overigens afkomstig van Google's eigen sites (737 miljoen dollar). De omzet van de partners kwam uit op 630 miljoen dollar.

Google noteerde verder een winst van 343 miljoen dollar. Een jaar geleden was dat nog 'slechts' 79 miljoen dollar. Google-topman Eric Schmidt spreekt van een 'bijzonder sterk kwartaal', zowel binnen als buiten de VS.

"De online advertentiemarkt blijft groeien", zo vervolgt Sergey Brin, medeoprichter van Google. De komende tijd zal Google zich ook weer sterk concentreren op de markten buiten de VS, waarvan Europa verreweg de belangrijkste is. Inmiddels haalt de zoekgigant 39 procent van zijn totale omzet buiten het thuisland.

Klikfraude

Verder zegt Google het probleem van klikfraude onder controle te hebben. Klikfraude is een praktijk waarbij individuen op Google-ads klikken met geen ander doel het advertentienetwerk te misbruiken, bijvoorbeeld om zelf meer commissie binnen te slepen of om de concurrentie te benadelen.

Een ander punt van aandacht is videosearch. In de komende twaalf maanden denkt Google belangrijke vorderingen te kunnen maken met zijn videozoekdienst door nieuwe deals met videocontent-eigenaren. Gebruikers kunnen nieuwe diensten en producten op dit gebied verwachten.

Tot slot liet Google iets los over zijn geplande online betaalmethode. Deze zal geen kopie zijn van Paypal, zo benadrukt het bedrijf.