De uitbreiding wordt aangebracht in de Feed API, een application programming protocol (api) waarmee koppen van berichten worden geïntegreerd in websites. De nieuwe versie ondersteunt PubSubHubBub, een technologie van Google die push-rss mogelijk maakt. In plaats van te wachten op een normale rss-feed verschijnt het bericht binnen enkele seconden na publicatie van een artikel.

"Deze nieuwe versie verandert de Feed API van cool in supercool", juicht ReadWriteWeb. De techsite ontdekte een video van Google op YouTube waarin de nieuwe functie wordt uitgelegd. Het zou een goed voorbeeld zijn van het web in de nabije toekomst. Nieuwsjunks hoeven geen pagina's meer te F5'en om nieuwe content te zien, die verschijnt automatisch op het scherm, vlak na publicatie.

Uitrol

Google bevestigt de uitbreiding van de Feed API. De nieuwe versie wordt later vandaag op de Google I/O conferentie gepresenteerd. Vanaf komende week wordt de dienst geleidelijk uitgerold. Volgens Google is de Feed API een van de populairste api's in de stal van de zoekgigant.

PubSubHubBub werd in maart dit jaar onthuld en werd tot nu toe gebruikt om rss-feeds sneller in rss-readers te laten verschijnen. PubSubHubBub is een open source codeproject en de zoekmachinegigant gaat de technologie gebruiken om nieuwe content direct in de index van de zoekmachine te laten verschijnen.