Squared probeert de informatie in zoekresultaten te rangschikken in categorie├źn. De zoekvragen 'netherlands' en 'cities' levert bijvoorbeeld een lijst Nederlandse steden op in spreadsheet-vorm, met informatie over zaken als landoppervlakte en provincie. Gebruikers kunnen achteraf er zelf ook nog queries op loslaten. De zoekopdracht 'mayor' levert echter alleen de namen Job Cohen en Ivo Opstelten op. Squared weet niet dat Opstelten inmiddels is opgevolgd door Ahmed Aboutaleb.

Squared staat momenteel nog in Google Labs, de experimenteerhoek van Google. "Deze technologie is nog lang niet perfect. Daarom hebben we Google Squared zo gebouwd dat je zoekresultaten kan verfijnen om betere resultaten te krijgen.", blogt Alex Komoroske, Google's product manager voor Squared.

Wolfram Alpha

Door de manier waarop Squared zoekdata structureert wordt Squared nu al vergeleken met Wolfram Alpha. "Zie het als Google's korte termijn antwoord op Wolfram", schrijft Lifehacker. Om die strijd te winnen moet Squared echter nog veel verbeteren, vindt ReadWriteWeb. "De user interface is inflexibel, de data wordt raar gepresenteerd en het is moeilijk voor te stellen dat we Squared regelmatig gaan gebruiken." CNET is ook niet lyrisch: "Google probeert niet te doen alsof de technologie klaar is voor prime time. En met goede reden: er zijn een hoop verbeteringen nodig om hier nuttig gereedschap van te maken."