Eerder deze maand lanceerde Google een synchronisatietool die gebruikers van Google Apps verbond met Outlook, zodat ze hun e-mail, agenda's, contacten en notities gewoon met Outlook konden benaderen. Dit werd gezien als een goede zet, omdat bedrijven nu over zouden kunnen gaan op Google Apps, zonder dat ze hun gebruikers van het geliefde Outlook hoefde te beroven.

Desktop Search

Maar een week na de lancering bleken er nogal wat problemen te zijn met de synchronisatietool van Google. Zo werkten een aantal plug-ins niet meer en ook Windows Desktop Search ging niet samen met de Google-tool. Apps Sync stelde Windows Desktop Search zelfs helemaal buiten werking bij de installatie.

Het probleem met Desktop Search werd veroorzaakt doordat de Google-tool een registersleutel veranderde. Een ander gevolg daarvan was dat gebruikers van Outlook niet meer bij hun Hotmail konden.

Samenwerking

Gisteren heeft Chris Vander Mey namens Google in een blogpost laten weten dat deze problemen de wereld zijn uitgeholpen. Hij schrijft dat Google en Microsoft hebben samengewerkt aan de oplossing en dat Windows Desktop Search nu naar behoren werkt. Gebruikers van Apps Sync kunnen dus voortaan kiezen tussen de Desktop Search en de Outlook Search. Die laatste werkte al in de eerste versie, aldus Vander Mey. Ook Hotmail doet het weer in combinatie met Outlook.

Andere verbeteringen aan Apps Sync zijn volgens Vander Mey dat men tegenwoordig auto-archiving aan of uit kan zetten tijdens de installatie en dat de synchronisatie van notities in contacten is verbeterd. Verder is het nu bij de installatie duidelijk waar data in andere Outlook accounts zich bevindt.

Over andere problemen, zoals met de plug-ins Acrobat PDF Maker Toolbar en Outlook Change Notifier, rept hij met geen woord. Wel belooft Vander Mey dat er de komende maanden nog meer features aan de tool zullen worden toegevoegd. Klanten die Apps Sync al gebruiken krijgen automatisch een update.

Bron: Techworld.nl