Naast een online-campagne gaat Google in de Verenigde Staten ook grote reclameborden naast de snelweg gebruiken om aandacht te vragen voor Google Apps. Op die borden wordt er een maand lang elke dag een nieuwe boodschap getoond over Google Apps. Volgens de zoekmachinegigant zijn er per dag zo'n 3.000 bedrijven die overstappen op zijn Apps, wat Gmail en Google Docs omvat.

Kleine nieuwkomer

Op dit moment zouden 1,75 miljoen bedrijven, scholen en organisaties gebruik maken van de zakelijke Apps-variant. Ze gebruiken verschillende combinaties van Gmail, Google Calendar, Google Docs en andere applicaties.

Dat miljoenenaantal is maar een druppel op de gloeiende plaat in vergelijking met het aantal bedrijven dat gebruik maakt van Microsoft Office en andere zakelijke programma's voor de zakelijke markt, analyseert Techcrunch. Google zou nu de campagne beginnen om de concurrentie aan te gaan met Office 2010, dat ook in een gratis online-uitvoering komt.

Gebruikers aansporen

Google komt, naast het offline adverteren, ook met een online campagne. Het bedrijf heeft daarvoor een speciale website opgezet waar enthousiastelingen reclamemateriaal kunnen downloaden en te verspreiden met de slogan: "Join the movement. Spread the word. Go Google."

Technologieblog ReadWriteWeb verbaast zich over deze strategie. Google probeert op deze manier gebruikers aan te sporen it-afdelingen te overtuigen, de zoekgigant zou er beter aan doen deze afdelingen direct aan te spreken: "Als je ooit een niet-technische werknemer hebt gezien die een it-beheerder probeerde te vertellen hoe hij zijn werk moet doen, weet je waarschijnlijk dat de uitkomst van dat gesprek niet prettig is."

Overheidsadvies

Lichtpuntje voor Google kan de cio van de Amerikaanse regering zijn. Die man, Vivek Kundera, zorgde ervoor tijdens zijn vorige baan als cto van het District of Columbia dat Google Apps werden ingevoerd als standaard.

De online-service wordt nu gebruikt door 86 overheidsinstanties in het district, zoals politiebureaus, brandweerkazernes en publieke overheden. Ze maken bijvoorbeeld gebruik van Google Earth, Maps, Docs, en Gmail. Kundera kan veel betekenen voor Google vanaf zijn huidige positie als eerste ict-adviseur van president Obama.