Google is van mening dat  Microsoft zelf de Hotmail-site van een update had moeten voorzien voor de problemen met Chrome. Maar omdat die op zich liet wachten heeft Google een update uitgebracht zodat Chrome zich voordoet als Safari bij bezoek aan Hotmail. 

 

De patch is een direct antwoord op de problemen die gebruikers van Chrome hadden met Hotmail sinds de browser begin december uit bèta kwam. Google presenteert nu zelf de oplossing voor het probleem, maar is verre van content met de situatie.

"Je verwacht toch dat websites eerder met eigen updates komen dan de makers van software die eigen klanten downloaden," reageerde Matt Cutts, hoofd spambestrijding,meldt Blogoscoped. 

Hij stelt dat de browser van Google wekelijks updates doorvoert. “In ieder geval sneller dan Hotmail in dit geval. Dit is nog een illustratie dat snel handelen wel degelijk iets uitmaakt.”

Naïef

Microsoft reageerde geagiteerd op het commentaar van Cutts en Google. Omar Shahine, betrokken bij Hotmail voor Microsoft, verwees de kritiek van Cutts dan ook naar het land der fabelen. "Het is een naïef commentaar. Hij ziet ons als een website en hij verwacht dat een dienst met miljoenen gebruikers en draaiend op duizenden servers alles laat vallen om te werken aan één bug? Voor een browser die het merendeel van de gebruikers links laat liggen?"