Na Google Glass is er Project Tango: de ontwikkeling van een 5 inch Android-smartphone met geïntegreerde 3D-chips. De sensoren in het prototype zijn in staat tot real time motion tracking. Zo wordt de omgeving van de gebruiker gevisualiseerd op het scherm van de smartphone. Praktische doeleinden? Navigatie (binnenshuis), het in kaart brengen van omgevingen en 3D-games.

Motorola-erfenis

De chipset (Myriad 1) komt van hardwarepartner Movidius. Zonder veel details weg te geven, beloven zij een co-processor die bijdraagt aan een kwart miljoen 3D-metingen per seconde én rekening houdt met de batterij van het mobiele apparaat. Project Tango ligt in handen van Google's Advanced Technology and Projects (ATAP) team, een erfenis van Motorola.

Hetzelfde team kwam vorig jaar op de proppen met Project Ara, waarbij er -net als bij het Nederlandse concept Phonebloks- gewerkt wordt aan een modulaire smartphone. Het woord is nu aan de ontwikkelaars. Google verkoopt vanaf 14 maart in totaal 200 prototypes voor 1500 dollar per stuk. Zij moeten gaan zorgen voor nieuwe toepassingen.