Vanaf 30 januari stopt Google Sync voor consumenten, waarmee via het Microsoft Exchange ActiveSync-protocol onder meer Gmail, Calendar en Google Contacts waren te synchroniseren. In een blogposting meldt Google dat het stopzetten van de ondersteuning van ActiveSync onderdeel is van een winterschoonmaak, waarbij Google meerdere diensten schrapt. Google stopt per 14 december ook met Google Calendar Sync, en per 30 januari met Google Sync voor Nokia S60 en SyncML.

Voor zakelijke gebruikers van Google Apps zouden er geen gevolgen zijn. Google Sync blijft werken bij betaalde Google Apps-accounts. De huidige synchronisatie-instellingen blijven ook werken.

IMAP, CalDAV, CardDAV

Google raadt nieuwe gebruikers aan om voor e-mail IMAP te gebruiken en voor Agenda's CalDAV en voor het adresboek CardDAV. Dankzij ActiveSync Exchange kon bijvoorbeeld de iPhone verbinding maken met Google-diensten, waardoor pushmail op iOS goed werkte. De push-notificaties zijn voortaan nog wel in iOS te ontvangen door gebruik te maken van de speciale Gmail-app.

Windows Phone 8-gebruikers ondervinden de grootste hinder, omdat dat systeem de protocollen CalDAV en CardDAV nog niet ondersteunt. Ook is Google nog niet van plan een Gmail-app voor Windows Phone uit te brengen.