Veel gebruikers van Google Agenda (Calendar voor gebruikers die de Engelstalige versie gebruiken) zien op het moment een lege agenda of een foutmelding als zij op hun account inloggen. Ook de verschillende agenda’s die gebruikers aan kunnen maken zijn verdwenen, melden meerdere lezers van Webwereld.

'Minder dan 0,001 procent'

Alhoewel niet iedereen last heeft van het probleem lijkt het toch om een grote groep gebruikers te gaan. Op Twitter is het bijvoorbeeld een populair gespreksonderwerp.

Uit controle van Webwereld blijkt dat de agenda bij sommige accounts normaal werkt terwijl de webapp met een ander account volledig leeg bleef.

Google zelf meldt op een statuspagina dat het om minder dan 0,001 procent van de gebruikers zou gaan. Eerder noemde de zoekgigant nog een percentage van 0,125. Absoluut gezien kan dat overigens nog altijd over veel gebruikers gaan.

Mogelijk een weergaveprobleem

Afgaande op de melding op de statuspagina en verschillende berichten in het forum van Google Calendar lijkt het alleen om een weergaveprobleem te gaan. Dat zou betekenen dat de afspraken binnenkort weer op hun plaats vallen.

Techblog The Next Web merkt op dat mensen die hun Google Agenda automatisch synchroniseren met externe software dat beter uit kunnen zetten. Dat kan namelijk verkeerd lopen. Zo kan het zijn dat de software de lege agenda terugstuurt naar Google, waardoor straks alle onzichtbare afspraken wel verwijderd zijn.

Een woordvoerder van Google laat aan Webwereld weten dat de problemen inmiddels opgelost moeten zijn. Alle afspraken zijn weer zichtbaar. Uit controle van Webwereld blijkt dat een account dat vanmiddag een lege agenda liet zien inmiddels inderdaad weer gevuld is.

De woordvoerder geeft aan dat zo'n 0,08% van alle gebruikers last van deze bug had. Dat is iets meer dan Google eerder opgaf. De zoekgigant biedt gebruikers die last hadden van de bug haar excuses aan.

Update 20:57: Reactie Google toegevoegd