De bril is nog in ontwikkeling, maar de ingenieurs van Google showen alvast waar ze mee bezig zijn. De nu onthulde foto's zijn niet echt van een nu bestaande uitvoering of prototype. Het zijn zogeheten designfoto's "om te laten zien hoe deze technologie er uit zou kunnen zien", bloggen de techneuten op Google's eigen sociale netwerk Google+. Daarnaast hebben ze een video gepubliceerd (ingebed onderaan dit artikel) vanuit het gezichtspunt van een toekomstige Glass-gebruiker, die diverse Google-diensten gebruikt.

Spraakbediening

Het futuristische apparaat heeft een eigen internetverbinding, microfoon, oortelefoon en camera om zowel foto's als video's te kunnen maken. Beeld en geluid kan ook live worden doorgegeven, of gedeeld via een sociaal netwerk als Google+. Bediening gebeurt via spraak en iconen die de bril projecteert op het gezichtsveld van de gebruiker.

"We delen deze informatie nu omdat we een gesprek willen beginnen en willen leren van jullie waardevolle input", verklaart Google de onthulling van het al uitgelekte onderzoeksproject. Naast feedback, waarbij het internetbedrijf concreet om ideeën vraagt, wil het eindgebruikers enthousiast maken door te tonen wat Glass allemaal voor mogelijkheden biedt.

Google laat zien wat je allemaal kunt zien met Google Glass, zodra die cyberbril eenmaal realiteit is: