De browserversie van Google Sky maakt het mogelijk om in te zoomen op het heelal en langs de hemellichamen te bewegen. Het heelal is te bekijken op vier verschillende manieren, te weten ultraviolet, infrarood, röntgen en microgolf-frequenties.

Naast de mogelijkheid om zelf door de sterrenstelsels te navigeren, met een navigatie die gelijk is aan die van Google Maps, is het ook mogelijk om een showcase te bekijken van de mooiste beelden uit de ruimte. Zo is er een overzicht van de allermooiste foto's die genomen zijn door de Hubble-telescoop.

Galleries en podcasts

Ook is het mogelijk om te bekijken hoe de verschillende zonnestelsels in elkaar zitten en worden de sterrenbeelden weergegeven. Daarnaast biedt de site de mogelijkheid tot het beluisteren van podcasts over astrologie en het bekijken van een historische weergave van het heelal.

Volgens de officiële blog van Google is deze browserapplicatie het resultaat van een intensieve samenwerking tussen medewerkers van het bedrijf en Diego Gavinowich, uit Buenos Aires. Gavinowich was één van de finalisten in Google's Latijns-Amerikaanse Code Jam, en heeft de afgelopen drie maanden stage gelopen bij Google om dit project op poten te zetten.

Microsoft's Worldwide Telescope

Google is overigens niet het enige bedrijf dat haar visie op de ruimte richt. Concurrent Microsoft toonde enkele weken geleden haar eigen telescoopsoftware, genaamd Worldwide Telescope. Deze software zal aankomende lente eveneens gratis ter beschikking zijn. Een maand geleden was Google Sky nog in opspraak, nadat een voormalig consultant van het bedrijf Google aanklaagde, omdat het idee voor het project van hem zou zijn.