Het definitieve eind van Google Currents is daar. De gratis nieuwsaggregator, met een tijdschrift-sausje daar overheen, moet plaatsmaken voor opvolger Google Play Kiosk (of 'Newsstand' voor Engelstalige landen). De reden voor Google is de koppeling met zijn Play Store, waardoor in-app betalingen mogelijk zijn en dus ook nieuws achter de betaalmuur kan worden toegevoegd.

Nog geen jaar oud

De Nederlandse variant van Google Currents is nog geen jaar oud. Gebruikers die de app aantikken worden doorverwezen naar de Play Kiosk. Zij behouden hun feeds. De nieuwe tijdschriften annex nieuws-app komt ook met aanbevolen artikelen, dat het uitserveert op basis wat vrienden lezen. Hetzelfde principe dat we kennen van Google muziekdienst 'Google Play Music All Access'.

Zo moet er een volwaardige concurrent ontstaan voor populaire nieuws-apps zoals Flipboard, Zite en het onlangs geïntroduceerde -maar nog niet in ons land uitgebrachte- Facebook Paper. Het voordeel van Google? Alle Nexus-gebruikers krijgen de Google Play Kiosk-app standaard voorgeïnstalleerd. Daar zijn overigens niet alle gebruikers blij mee:

Klik voor groot