Dit is het belangrijkste dat in een nieuw meerjarig contract van Google en Ebay staat. Afgesproken is dat Google tekstgebaseerde advertenties gaat leveren op Ebay-sites buiten de Verenigde Staten. Financiële details rond de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

De zogeheten click-to-call-advertenties zullen op de pagina's van Ebay verschijnen zodat gebruikers erop kunnen klikken en direct via Skype en Google Talk een gesprek kunnen starten met de Ebay-handelaar of adverteerder. "De nieuwe advertentievorm is vooral waardevol voor handelaren en adverteerders die geen website hebben", stelt Ebay.

Het is de bedoeling dat de advertenties van Google op termijn ook getoond gaan worden op Ebay Amerika en andere virtuele marktplaatsen van het bedrijf.

De samenwerking tussen Google en Ebay gaat begin 2007 van start. Dan zullen de click-to-call-advertenties gedurende enkele maanden worden getest. Wanneer het systeem daadwerkelijk wordt ingevoerd, zal lokaal verschillen en hangt af van de testresultaten, zo laten beide bedrijven weten.