In Noorwegen, Zweden en Texas in de Verenigde Staten gaat het bedrijf de kantoren waar nieuwe producten worden ontwikkeld opdoeken. De in totaal 70 betrokken ontwikkelaars mogen wel blijven en is gevraagd te verhuizen naar andere vestigingen, staat op het blog van de zoekgigant.

100 recruiters die nieuwe werknemers wierven voor het bedrijf moeten vertrekken. Google telt wereldwijd ruim 20.000 werknemers.

Stekker uit diensten

Google trekt verder de stekker uit diverse diensten. Zo is het binnen een paar maanden niet meer mogelijk video's te uploaden naar Google Video. De huidige content blijft wel gewoon te zien.

Ook Google Catalog search stopt ermee. Hier is het mogelijk productcatalogussen te doorzoeken. Volgens het blog was het een mooi experiment, maar was de dienst niet erg populair.

Jaiku is Googles tegenhanger van microblogdienst Twitter. Vanwege het gebrek aan belangstelling houdt ook deze dienst binnenkort op te bestaan. Vrijwilligers mogen het stokje overnemen.

Verder stopt het bedrijf met Dodgeball en Google Notebook. In december kondigde Google al aan dat het overwoog verschillende projecten in de koelkast te zetten.