SAP heeft een lange traditie met Microsoft in het aan elkaar knopen van Microsoft Office en de ERP-pakketten van de Duitsers. Die relatie zal niet veranderen, bezweert Bernd-Uwe Pagel, topmanager bij SAP tijdens een conference call met pers en analisten.

Hij zegt dat de integratie met Google Apps is ingegeven door een toenemende vraag bij klanten hiernaar. Volgens Pagel hebben klanten dan zowel een softwarelicentie van SAP en een licentie van Google nodig. Pagel verwacht niet dat dat de klanten extra geld gaat kosten.

Apps bouwen voor Android

De introductie van de geïntegreerde producten moet in het derde kwartaal van het volgend jaar gebeuren. SAP gaat tevens ontwikkelaars de mogelijkheid geven om applicaties te bouwen op de Google App Engine en die koppelen aan Business ByDesign. Dat moet ook mogelijk worden met het Android platform, zodat klanten apps kunnen maken voor smartphones.

SAP wil voor verdere uitrol eerst een pilot draaien in Frankrijk, Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Er wordt verder gekeken naar de integratie van Google Apps met andere on demand applicaties van SAP.