Na negen jaar maakt Google een einde aan Google Code, het platform waar ontwikkelaars hun open source-projecten konden hosten voor samenwerking, feedback en inspiratie.

Google zegt in een blogpost dat het managen van de site in de dagelijkse praktijk vrijwel uitsluitend neerkwam in het verwijderen van spam en het in toom houden van agressieve postings. Na het verwijderen van de spam en de kwetsende posts bleek er nauwelijks nog een serieuze bijdrage te worden geleverd door deelnemers. De echte ontwikkelaars hadden al de wijk genomen naar GitHub.

Afscheid doet denken aan GeoCities

Overigens doet Google dat zelf ook, omdat het zegt dat het wil zijn waar de echte actie is, en die is op GitHub en onder meer ook op BitBucket. Degenen die nog projecten hebben staan op Google Code worden geholpen die te migreren naar GitHub.

In een reactie op de blogpost van Google vragen ontwikkelaars wel om projecten die zijn achtergelaten door niet meer actieve gebruikers te transporteren naar het Internet Archive, zodat ze niet verloren gaan. "Dit doet me met pijn in het hart denken aan het afscheid van GeoCities", citeert TechCrunch een van de reageerders.