Huizenzoekers kunnen nu ook terecht op Google Maps. "Samen met partners uit de onroerend goed business hebben we nu up-to-date huizeninformatie, waarnaar je kan zoeken binnen Google Maps", laat Google in een blogpost weten.

Via de zoekfunctie zijn zaken als prijs, oppervlakte en aantal slaapkamers aan te vinken om het zoekresultaat op de kaart te verfijnen. Google linkt bij de resultaten direct door naar het huis op de verkopende huizensite.

Uitgebreide zoekmogelijkheden

De dienst is vooralsnog alleen beschikbaar voor Australiërs. Google Maps verwees al eerder naar onroerend goed in de Verenigde Staten, maar slechts in beperkte mate. Amerikanen kunnen nu ook gebruikmaken van de uitgebreide zoekmogelijkheden.

Niet alle makelaarsverenigingen zijn gecharmeerd van de plannen van Google. Domain.com.au, een van de twee grootste makelaarsverenigingen doet niet mee aan het project van Google. "We zijn ervan overtuigd van dat we een betere service dan Google leveren", zegt een woordvoerder van domain.com.au tegen de krant The Age.