Dit liet Google eerder deze week weten op het officiële blog van het bedrijf. Oorspronkelijk was Google Sites bedoeld als een dienst waarmee bedrijven en organisaties Google diensten konden toevoegen aan hun eigen domeinen. Daardoor kregen zij op dat domein toegang tot diensten als Gmail en Google Docs.

De dienst is nu vrijgegeven voor iedereen, waarmee Google Sites volgens het bedrijf gebruikt kan worden als intranet, online klaslokaal, club, familiepagina en andere toepassingen.

Eenvoudig

Een filmpje op het blog legt uit hoe gebruikers in enkele minuten een volledige pagina kunnen opbouwen. De werking van het systeem is vergelijkbaar met dat van Google Docs, waarmee de vormgeving van een pagina zonder kennis van de broncode rechtstreeks kan worden veranderd. Gebruikers kunnen bovendien extra diensten aan Google Sites toevoegen, zoals de mogelijkheid om anderen om bijdragen te laten leveren aan de pagina of op de hoogte gehouden te worden van veranderingen op de pagina.

Eigen domein

Google Sites kan worden benaderd via de site van Google, maar kan ook worden toegevoegd aan het eigen domein of een subdomein.