Het totaal aantal gefotografeerde wegen in Nederland bedraagt nu zo’n 75.600 kilometer. Het gros van de beelden is geschoten vanaf de Google-auto vanaf goed begaanbare wegen. Google heeft met de Google-trike (driewieler) ook twintig toeristische attracties op straatniveau vastgelegd.

Ook in andere landen kreeg Street View een forse update. In Groot-Brittannië worden vrijwel alle wegen bestreken. En in Hong Kong en het Chinese eiland Macau debuteerde de straatbeeldendienst.

Street View begon in Nederland in maart 2009 met beelden van Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Volendam. Tienntallen grote Nederlandse steden volgden in november 2009.

Korter bewaren

De Europese privacywerkgroep Artikel-29 eist dat Google onvervaagde Street View-beelden niet twaalf, maar slechts zes maanden bewaart. Ook wil de werkgroep dat Google van tevoren aankondigt als het beelden gaat verzamelen voor Street View. Dat zou via de lokale of nationale pers moeten worden gecommuniceerd.

Google biedt gebruikers nu de mogelijkheid om een verzoek tot verwijdering in te dienen voor afbeeldingen die ongepaste inhoud bevatten. Dit kan door te klikken op de link 'Een probleem melden', die links onderin op elke Street View-foto te vinden is.

Grappige foto's gevonden? Link ze in de comments.
View Larger Map