Dugan verlaat de onderzoeksafdeling van het Pentagon en begint binnenkort als topvrouw bij Google, meldt Wired. Het zoekbedrijf heeft haar een baan in de Google-top aangeboden, maar het is nog niet duidelijk welke rol ze daar krijgt.

Cyberbommen en patenten

Dugan is een anti-terrorisme expert, die ook thuis is in cybersecurity. Ze kwam in juli 2009 bij DARPA als de eerste vrouwelijke directeur. Dit onderzoeksinstituut van de Amerikaanse overheid ontwikkelt militaire technologie voor het leger. De organisatie stond eind jaren '60 met het atoomaanvalbestendige ARPANET aan de wieg van het latere internet.

Dugan heeft meerdere patenten op haar naam staan. Die octrooien betreffen onder meer een interactief systeem voor security monitoring en methode voor het controleren en volgen van bezoekers.

Verdachte contracten

De inspectiedienst van het Pentagon doet overigens nog onderzoek naar Dugans handelen. DARPA heeft onder haar leiding contracten gegeven aan RedX Defense, een bomdetectiebedrijf dat mede door Dugan is opgericht en dat ze nog altijd deels bezit. Haar vader is de ceo van dat bedrijf. Het onderzoek heeft volgens een DARPA-woordvoerder geen invloed gehad op haar vertrek naar Google.