Google zal vermoedelijk op de dag van het hoger beroep, 17 juli, om uitstel van het hoger beroep vragen om zo meer tijd te winnen, omdat het bedrijf nog in onderhandeling is met Copiepresse, schrijft The Wall Street Journal.

"Als je de mogelijkheid om in beroep te gaan wilt openhouden, moet je op een bepaald moment wel een beroep aantekenen", zegt Google-woordvoerster Rachel Whetstone in de zakenkrant. "We zijn nog in onderhandeling met Copiepresse en laten we maar kijken wat er gebeurt."

Google moet boetes en auteursrechten betalen aan Copiepresse voor het op Google News doorplaatsen van artikelen of delen uit artikelen uit Frans- en Duitstalige Waalse kranten die bij Copiepresse zijn aangesloten.

In september 2006 bepaalde de Brusselse rechtbank van Eerste Aanleg dat Google op straffe van een dwangsom van één miljoen euro per dag moest stoppen met het doorgeven van het nieuws uit de Belgische kranten. Als onderdeel van het vonnis moest Google toen ook het vonnis op de sites google.be en news.google.be publiceren.

De advocaten van Google riepen de rechtbank eind november op om dit besluit ongedaan te maken. Zij betoogden dat Google News geen inbreuk maakt op het auteursrecht.

In februari oordeelde een rechter in de Belgische hoofdstad echter dat Google niet langer het nieuws van Waalse nieuwssites mag overnemen omdat Google hiermee het auteursrecht schendt.