De screenshots verschenen op het blog Google Blogoscoped. Op de een experimentele site van Google kwam Tony Ruscoe de link 'Experimental! Offline Acces' tegen. Een mededeling verscheen dat na installatie van de Google Gears browserplugin de documenten ook offline te bereiken zijn. Over de mogelijkheid om offline tekst te verwerken wordt niet gerept.

Ruscoe bevestigt dat de service nog niet optimaal is: "Helaas kon ik toen ik offline was mijn documenten niet bekijken of bewerken. Het enige waar ik bij kon was een documentenlijst. Firefox gaf een 'offline' bericht toen ik een document probeerde aan te klikken." Hij was wel in staat om de documenten te hernoemen.

Browser plugin

Google Gears is een browser plugin voor Firefox en Internet Explorer die het mogelijk maakt webapplicaties offline te gebruiken. Gears is gebaseerd op de bestaande programmeermodellen voor het web en is voorzien van Javascript-api's voor opslag, caching en multi-threading. Door de api kunnen andere bedrijven ook gebruik maken van Google's technologie.

Met Zoho Writer, een online tekstverwerker, is het al een tijdje mogelijk om via Google Gears offline documenten te bekijken en te bewerken. Het enige programma van Google dat officieel gebruik maakt van Gears is Google Reader. Blogoscoped bericht dat er Google Calender binnenkort waarschijnlijk ook offline te gebruiken is.