Dat schrijft een onafhankelijke blogsite dat geheel is gewijd aan Google. Het Google Operating System blog geeft tevens screenshots.

De argeloze testers zagen plots een vergootglas naast de zoekresultaten. Als daarop wordt geklikt, wordt een aparte popupvenster geopend met een preview van de gevonden pagina. Het opvallende eraan is dat de tekst waarop is gezocht wordt gemarkeerd in de preview window. Daardoor kunnen gebruikers direct zien of het zoekresultaat relevant is. Als een gebruiker klikt op de preview, wordt hij doorgeleid naar de eigenlijke pagina. Een vergelijkbare functie bestaat op op de Afbeeldingen-zoekmachine van Google en Bing.

Google experimenteert veel en vaak

Of de test die Google uitvoert ook daadwerkelijk leidt tot brede implementatie, staat nog te bezien. Google experimenteert wel vaker met nieuwe mogelijkheden en geeft daartoe (ongevraagd) een klein aantal gebruikers toegang tot de geteste features. De blogsite werd getipt door een lezer die plots van de nieuwe mogelijkheid gebruik kon maken. Ook andere bloggers maken melding van het experiment.

Twee maanden geleden gebeurde iets dergelijks met het testen van Google Instant, dat eveneens eerst opdook bij een beperkt aantal gebruikers. Google zei toen soms wel tussen de 50 en 200 experimenten tegelijkertijd in zijn zoekmachine te doen. Google Instant ging een maand later live.