Het moet hét sociale netwerk worden dat Facebook van de kaart veegt, lokale netwerken als Hyves overbodig maakt en zelfs LinkedIn kan vervangen als zakelijk persoonlijk uithangbord. Maar niet voor de Googlers zelf dus. Slechts twee van de 18 topmanagers posten met een zekere regelmaat berichten op Google+. Ceo Larry Page behoort tot het aantal dat nauwelijks gebruik maakt van zijn account. Hij heeft zeven berichten geplaatst in de drie maanden dat hij een account bezit.

De site The Understatement.com heeft alle topmensen in kaart gebracht. Daaronder de boardmembers (leden van de raad van toezicht) en de directie. De twee fanatiekste gebruikers van Google+ zijn de vicepresidents Vic Gundrotra (meer dan 150 posts) en Sundar Pichai (58 berichten). Sergey Brinn heeft tot nu toe 15 berichten via zijn account verspreid en ook drie andere vicepresidents posten af en toe eens, zoals Andy Rubin (acht), cfo Patrick Pichette (zeven) en Susan Wojcicki (een keertje hallo gezegd).

Paul Otellini doet helemaal niets op Google+

Onder degenen die werkelijk helemaal niets met hun account doen en daarin door veel andere gebruikers worden nagevolgd, is bijvoorbeeld Paul Otellini, board member en ceo van Intel, te vinden. Zeven anderen uit het topmanagement hebben nog geen letter met de community gedeeld. Naast Eric Schmidt hebben ook vicepresident David Drummond en board member Ann Mather geen account.

Kijkend naar de concurrentie is de conclusie dat die het veel beter doet. De ceo van Twitter, Dick Costolo, tweet soms wel meer dan dertig keer per dag, terwijl Mark Zuckerberg, de ceo van Facebook, de gehele dag bezig is met zijn account.

Overigens gebruikt Eric Schmidt wel Twitter.