Als consumenten nu zoeken op een titel van een film of serie en woorden als "download", "torrent" of "watch" zijn de eerste prominente resultaten nu van legale bronnen. Wil je bijvoorbeeld Star Trek Into Darkness online kijken, dan raadt Google voortaan aan dat je even verder kijkt bij Netflix, Google Play (waar deze voorbeeldfilm overigens niet in de Nederlandse catalogi zit) of Amazon. Google gaat hetzelfde doen met muziek, doorverwijzend naar bijvoorbeeld Spotify of Vevo.

Behalve het nieuwe framen van zoekresultaten, wordt ook auto-aanvullen opnieuw aangepakt om termen te verwijderen n.a.v. een auteursrechtenverzoek. Ook wordt het proces om takedown-verzoeken in te dienen 'gestroomlijnd'.

"Elke dag wordt ons partnerschap met de entertainmentindustrie sterker", schrijft Google in de aankondiging. Google doet steeds meer om piraterij te bestrijden en zo copyrighthouders tevreden te stellen. Zo heeft eerder het Trusted Copyright Removal Program opgericht, waarmee copyrighthouders in een klap een heleboel URL's tegelijk kunnen indienen om te verwijderen uit de zoekresultaten. En in 2012 tweakte Google het zoekalgoritme om sites die illegale downloads aanboden de straffen.