Google heeft vrijdag in een weblogbericht bekendgemaakt te stoppen met meerdere diensten, of ze samen te voegen met vergelijkbare diensten. Het gaat om Desktop, Aardvark, Fast Flip, Maps API for Flash, Google Pack, Google Web Security, Image Labeler, Notebook, Sidewiki en Subscriber Links.

"Het betekent dat we meer personeel op producten met een grotere impact kunnen zetten", aldus Google's vice-president Alan Eustace in een toelichting. Google Desktop was software voor het doorzoeken van de eigen computer en het toevoegen van allerlei gadgets aan het bureaublad. Desktop stopt op 14 september. Aardvark was een sociale zoekmachine die vorig jaar door Google voor 50 miljoen dollar werd overgenomen. Notities gemaakt met Google Notebook worden automatisch overgezet naar documenten in Google Docs.

Grote schoonmaak

Het stopzetten van de diensten is onderdeel van de 'grote schoonmaak' die Google-CEO Larry Page eerder heeft aangekondigd. In juni trok het zoekbedrijf ook al de stekker uit Google Health, Google Labs en Google Powermeter.