Na ongeveer vijf maanden semi-radiostilte over Google TV kondigt de zoekgigant deals met tv-maatschappijen voor de Amerikaanse markt aan. Via Google TV kan in de VS binnenkort gekeken worden naar de nieuwe tv-hit Boardwalk Empira ven HBO, het wordt ook mogelijk om statistieken op te zoeken bij het bekijken van sportwedstrijden en Twitter krijgt ook een applicatie. Die applicaties zijn allemaal verkrijgbaar via de Android Market.

Set-top box

Het is ook mogelijk om tegelijkertijd tv te kijken en een browserscherm open te hebben. Op een nieuwe microsite toont Google wat het tv-platform allemaal in huis heeft. Op die site wordt ook duidelijk dat Google TV niet niet breed beschikbaar is: Sony is de enige tv-fabrikant die de software standaard in zijn toestellen gaat verwerken. Daarnaast is er wel een set-top box voorhanden.

Naast tv-maatschappijen heeft Google ook deals gesloten met contentproviders als de video-afdeling The New York Times, videoportal Vevo, Amazon on Demand en Netflix. Ook krijgen kijkers toegang tot YouTube Leanback en Blip.tv. Of en wanneer Google TV in Nederland verschijnt is onbekend.

Ontwikkelaars kunnen vanaf begin volgend jaar aan de slag met Google TV. Google geeft alvast tips voor het optimaliseren van websites voor het platform.