Voor kleinere partijen is DFP Small Business gemaakt. Dat is een gratis versie van DoubleClick waarmee reclameruimte op buttons, banners, skyscrapers en rectangles kan worden gekocht en verkocht. Het pakket vervangt in de loop van dit jaar Google Ad Manager, waar ook een gratis variant van beschikbaar is.

Grote afnemers, die maandelijks meer dan 90 miljoen impressies generen, moeten de betaalde versie van DoubleClick afnemen, genaamd DoubleClick for Publishers. Voorheen was er maar één betaalde versie, DART. DART-klanten zullen dit jaar verplaatst worden naar het nieuwe platform.

Betere algoritmes

Google belooft dat de nieuwe platforms een betere user interface, meer details in de statistieken en algoritmes om de prestatie van advertenties te verbeteren. Ook heeft Google een DoubleClick API vrijgegeven, waarmee afnemers statistieken over advertenties kunnen integreren in hun eigen bedrijfsapplicaties.

De overname van DoubleClick door Google werd in maart 2008 afgerond, na een bod van 3,1 miljard dollar. Sindsdien probeert Google zijn dominantie op gebied van tekstadvertenties uit te breiden naar de displaymarkt. Eind 2009 besloot Google het succesvolle veilingmodel van AdWords te kopiëren naar DoubleClick.

Voor het verwerken van advertenties gebruikt IDG Nederland, de uitgever van onder meer Webwereld, ook DoubleClick.