Wie niet Google's betaaldienst Wallet gebruikt voor in-app-aankopen in Android-apps, loopt het risico te worden geweerd uit de Play-winkel, die tot deze week Android Market heette. Google heeft meerdere app-ontwikkelaars gemaild met een deadline waarop ze Wallet in hun app moesten verwerken, meldt Reuters.

Een van de ontwikkelaars die Google recent heeft aangeschreven kreeg 30 dagen de tijd om zijn app aan te passen. Anders zou zijn programma door Google uit zijn appstore worden gehaald. Concurrerende betaaldiensten voor in-app aankopen, zoals Paypal, zijn in de meeste gevallen niet toegestaan.

'We doen dit al langer'

Google stelt in een reactie aan The Verge dat Wallet altijd al verplicht was voor in-app betalingen en dat er niets is veranderd. Er zijn twee uitzonderingen voor de verplichting Google Wallet te gebruiken: bij het bestellen fysieke goederen, zoals bij eBay en Amazon, en digitale goederen die direct zijn over te zetten, zoals boeken. Volgens Google is dit niet de eerste keer dat ontwikkelaars om deze reden zijn aangeschreven en heeft de weigering Wallet te gebruiken ook al eerder geleid tot verwijdering van desbetreffende apps.