De I/O-website is bedoeld als ondersteuning voor Googles evenement I/O. De inschrijving voor dat event start op 13 maart en in de komende week wil de zoekgigant daar natuurlijk genoeg reuring omheen creëren. Dat lukt met deze pagina vrij makkelijk want onder meer The Next Web, The Verge en nu ook Webwereld schrijven erover.

De easter eggs, eigenlijk een soort landingpagina's waarbij op diverse manieren nieuwe content is te vinden, worden begeleid met geluidseffecten en veelal bestaat de nieuwe content uit grafische uitingen of code-grapjes. De combinaties die via het klikken op de I en/of de O zijn te vinden, zijn haast oneindig, maar niet alles leidt tot een goede oplossing. Bezoekers van The Next Web hebben er tot nu toe meer dan 10 gevonden.

Bowling, Space, Pong en ASCII

Bezoekers van de I/O-website kunnen zien aan de rode of groene achtergrondkleur bij de ingetikte I's en O's onderaan de pagina. Vervolgens zijn er in ieder geval de Bowling Page, de Space Page, Eight Bit Page en de Song Page. Ook Webwereld heeft er enkele gevonden, zoals de Pong en de ASCII Page.

Googles I/O is de jaarlijkse bijeenkomst voor ontwikkelaars in San Francisco, vlak bij Googles thuisbasis Mountain View. Dit jaar wordt de conferentie gehouden van 15 tot en met 17 mei.