Google maakte vorige week bekend te stoppen met de verkoop en verhuur van video's. De films zijn dankzij digital rights management (drm) niet meer afspeelbaar. De huidige klanten kunnen nog een half jaar van de video's genieten.

Als vergoeding naar klanten bood de zoekgigant eerst een zogenaamd 'Google Checkout'-credit, dat alleen bruikbaar is bij het bedrijf. Als reden voor deze vorm van vergoeding noemt het bedrijf in een

blogposting de onzekerheid rond de correctheid van creditcards en adresgegevens.

Dubbele vergoeding

De onderneming erkent nu een vergissing te hebben begaan en wil dat graag snel oplossen. Naast het langer afspelen van de beelden krijgen klanten nu toch een restitutie en mochten creditcardgegevens niet correct zijn, dan krijgen klanten de kans deze aan te vullen.

De reeds geboden credits voor 'Google Checkout' worden de klant niet ontnomen en deze krijgt op deze manier een dubbele vergoeding. "Zie het als een extra 'we goofed'-credit", schrijft Google Video product manager Bindu Reddy.

Reddy geeft in zijn bericht ook aan dat met het snel introduceren van producten en het innovatief proberen te zijn ook fouten snel zijn gemaakt. Het bedrijf wil fouten niet herhalen en met gevoel voor humor stelt hij vast dat vergissingen ook nieuw en innovatief horen te zijn.