Google viert dat 800.000 websites en apps inmiddels gebruik maken van de Google Maps API. Met de website morethanamap.com belicht het bedrijf de meerwaarde van Google Maps ten opzichte van andere kaartapplicaties. Een van de onderdelen die Google eruit laat springen is datavisualisatie.

Kaarten, kaarten, kaarten

Een kaart laat bijvoorbeeld de bevolkingsontwikkeling zien van 1950 tot de verwachting in 2025 (plaatje 1). Zo zie je de bevolking in beelden groeien. Nog een showcase is de kaart die de aardbevingen van de afgelopen maand laat zien en hun schaalimpact (plaatje 2). Een laatste datavisualisatie brengt de vluchten van en naar Londen op een dag in beeld (plaatje 3).

Overige punten waar Google nog even fijntjes op wijst zijn de mogelijkheden tot routebeschrijvingen. Een van de kaarten (plaatje 4) laat de fietsroutes in het Zweedse Stockholm zien. Verder pronkt Google nog eens met satellietbeelden, streetview en natuurlijk de onderliggende kaarten zelf.

Daags na mapgate

Google demonstreert op deze manier de kracht van de kaartapplicatie. De publicatie van deze site volgt nauw op de door kinderziektes geplaagde iOS-kaartenapplicatie waar Apple onlangs niet alleen excuses voor aanbood, maar gebruikers ook verwees naar kaartenapps van concurrenten.