Wanneer deze update zal plaatsvinden, kan Google niet zeggen. "Maar dat gebeurt hopelijk op korte termijn", zo zegt Sidney Mock, marketing manager van Google Benelux. Specifieker wil Mock niet worden.

Bij de originele versie van de dienst, Google News, zijn zaken als rss-feeds en nieuwsmeldingen per e-mail al wel mogelijk. Dat maakt het makkelijker voor gebruikers om bepaalde nieuwsonderwerpen te volgen.

Ook zal Google de komende weken nog Nederlandse nieuwsbronnen toevoegen aan de dienst. "Nieuwsbronnen die we gemist hebben, zullen we toevoegen", aldus Mock. Op dit moment maakt Google Nieuws gebruik van vierhonderd Nederlandstalige nieuwsbronnen.

Op Google Nieuws staan geen advertenties. "Commercie vormt niet de drive om een product te lanceren. Dat geldt niet alleen voor Google Nieuws, maar bijvoorbeeld ook voor de toolbar of de desktop search. Onze missie is om informatie toegankelijk te maken", aldus Marc Duijndam, directeur van Google Benelux.

Donderdag lanceerde Google zijn zoekdienst met nieuwsartikelen in het Nederlands. De zoekdienst voor artikelen van nieuwssites bestond al in negen verschillende talen: Engels, Chinees, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Koreaans, Portugees en Spaans.

Lees ook het interview met Marc Duijndam en Sidney Mock over Google en China.