Zo op het eerste gezicht hebben de Googelaars in hun 20 percent time veel 1 aprilgrappen bedacht. Zo verandert het bedrijf zijn naam in Topeka, de naam van het stadje die om in aanmerking te komen voor het glasvezelproject zijn naam veranderde in Google. Het bedrijf Topeka publiceert zelfs een aantal richtlijnen voor het juiste gebruik van het woord Topeka als werkwoord. "Before our blind date I topeka'ed him with Alta Vista", is bijvoorbeeld uit den boze.

Daarnaast schijnt er opeens een Google Translate voor dieren te bestaan. Handig voor mensen die eindelijk eens willen horen wat hun parkiet echt te vertellen heeft. Ook zijn Google Maps en Google Books vandaag driedimensionaal. Waarom een boek driedimensionaal zou moeten zijn blijft echter een raadsel. Voor de covers van tijdschriften schijnt het wel verbazingwekkend goed te werken.

Eindelijk notificaties in Google Wave

Google Wave heeft een notificatiesysteem aangekondigd waarbij iemand van vlees en bloed wordt langsgestuurd op het moment dat er een nieuwe wave in de inbox staat. Google Docs neemt de cloud serieus door aan te kondigen dat vanaf nu ook televisies, huissleutels en piano's opgeslagen kunnen worden in de Google-cloud: handig tijdens een verhuizing.

Uiteraard hebben andere bedrijven en ook media de nodige grappen en grollen uitgehaald. Volgens Computerworld.nl werkt Microsoft aan een Zune Tablet en komt er een Total Commander besturingssysteem. Kodak vindt vandaag de 'aromatography' uit, oftwel: geurfotografie. Qualcomm strijdt ondertussen tegen gevaarlijke vlinderaanvallen. De vlinders in kwestie ontvoeren mensen omdat ze zijn blootgesteld aan Mirasol-schermen. Voor iedereen die alles van Windows 3.1 wil weten is er nu een training voorhanden. "Omdat een huis zonder Windows een gevangenis is."

XS4ALL publiceert klantinformatie

Ook Nederlandse bedrijven hebben de lolbroek aangetrokken. Zo presenteert XS4ALL in samenwerking met augmented reality startup Layar een tool om klantinformatie met iedereen te delen. "Klantinformatie in Layar: delen is leuk", aldus de provider in een juichend persbericht. Ook circuleren er lijstjes met tips om schadelijke gsm-straling te voorkomen. Deze keer wat minder serieus dan in de geijkte waarschuwingen.

Dan bereikte ons nog het nieuws dat YouTube een optie invoert waardoor video's alleen in tekst bekeken kunnen worden. De video wordt vertaald in letters omdat dit enorm veel in de bandbreedte en dus in kosten scheelt. Het alternatief van YouTube voor HD-video. Dat lijkt voorlopig alleen nog met een bijzondere vorm van Russische elektronische muziek te kunnen, Wikipedia publiceert een heel lemma over de lange Britse traditie 'wife selling'. Je vrouw verkopen was namelijk een uitstekende manier om een huwelijk te beëindigen.

Update: Of het artikel over wife selling een grap is wordt betwijfeld op Wikipedia. Het kan een grap zijn, het kan ook waar zijn, en het kan ook zijn dat het artikel speciaal voor 1 april op deze manier is geschreven zodat gedacht wordt dat het een grap is.

UItbreiding

Deze lijst kan uiteraard nog wel worden aangevuld. Dat mag in de reacties. Rest alleen nog te zeggen dat de Chinese Webwereld in de loop van de komende weken nog verder wordt uitgebouwd naar aanleiding van de feedback die binnen komt van de Chinese overheid.