Met een fysieke kaart hoopt Google consumenten te motiveren meer aankopen te doen via de digitale portemonnee. De creditcard wordt uitgegeven in de Verenigde Staten, is compatibel met Mastercard-betaalsystemen en kan worden gebruikt in geldautomaten. Google heeft bij verschillende retailers kortingen bedongen om de kaart een extra boost te geven.

De kaart werkt zowel volgens debit- als creditprincipe en wordt voorzien van een pincode. Gebruikers van Wallet kunnen de kaart via de app of online bestellen en krijgen die binnen twee weken opgestuurd. Naast dat alleen Amerikanen de kaart kunnen bestellen, zal de pinpas ook niet bruikbaar zijn in het buitenland.

Vorige week introduceerden de grote Amerikaanse telecomaanbieders AT&T, T-Mobile en Verizon Wireless in samenwerking met de mobiele betaaldienst Isis een betaalapp waarmee gebruikers ook een aan de digitale portemonnee gekoppelde prepaid debitcard kunnen bestellen van American Express. Google zou tot de fysieke kaart gekomen zijn omdat veel carriers de betaaldienst op telefoons blokkeren.