Die vergelijkingssite voor vastgoed bestaat sinds 2007. Auction.com is sindsdien gegroeid naar een internationale dienst, met 20 miljoen pageviews per maand en huizenkopers uit meer dan honderd landen. De investering van 50 miljoen dollar is alweer de vierde van het in februari opgerichte investeringsfonds.

Google Capital schat de waarde van Auction.com op 1,2 miljard dollar, meldt The Wall Street Journal. Een vertegenwoordiger van Google treedt toe tot het bestuur en ook komt er een waarnemer vanuit Mountain View die de bedrijfsvoering van Auction.com controleert.

Budget slinkt

Google Capital richt zich voorlopig op het specifiek investeren in bedrijven die zich in een relatief vroeg stadium bevinden. Het moederbedrijf in Mountain View gaf het investeringsfonds een budget van 300 miljoen dollar, dat tot dusver is gespendeerd aan investeringen in de de onderwijs-analyses van Renaissance Learning, het 'p2p-lenen' via Lending Club en online enquêteur Survey Monkey.

Google stopte overigens tussen juli 2009 en februari 2011 het zoeken naar vastgoed in zijn kaartendienst Google Maps. Maar vanwege het weinige gebruik door de opkomst van populaire websites zoals Auction.com en in ons land Funda, werd de stekker hier uitgetrokken.