Dat zegt Michael O'Leary, de baas van prijsvechter Ryanair, in een interview met The Independent. De Ierse krant zegt O'Leary dat Ryanair alle beprijzing direct met Google deelt, via al de Google-websites, waardoor je vliegroutes kan kiezen, de goedkoopste tickets en alles wat verder met vliegreizen te maken heeft.

Daarnaast komt er dus een prijsvergelijker, "die alle vergelijkingssites omver zal blazen", zegt O'Leary. Die dienst moet al in maart live gaan, voegt hij eraan toe. Via de prijsvergelijker kan direct worden doorgeklikt naar de betreffende vliegmaatschappij. Google zou geen geld vragen aan Ryanair of diens concurrenten, maar vertrouwen op het advertentiemodel om de dienst heen.

Alle tickets van alle maatschappijen

Google zou de dienst met alle vliegmaatschappijen ter wereld ontwikkelen, althans dat beweert O'Leary. "Ze willen geen limiet op de zoekopdracht en geen voorrang geven aan specifieke maatschappijen. Google is Google en wil alles."

Google kocht in 2010 al ITA Software, waarmee het een vergelijkingssite voor vliegtickets wilde bouwen. Volgens Google was op dat moment het zoeken naar actuele vliegopties "een frustrerende ervaring". Of de voor 700 miljoen dollar gekochte software van ITA (dat gebruikt wordt door diverse vliegmaatschappijen en reissites) daadwerkelijk wordt ingezet voor de nieuwe dienst, is niet duidelijk.