Dat bericht techblog TechCrunch op basis van verschillende anonieme bronnen. De overeenkomst is nog niet rond, maar alles wijst erop dat de deal binnenkort gesloten wordt. Google zou minimaal een half miljard dollar op tafel willen leggen voor de dienst.

Yelp is een recensiesite waar gebruikers lokale bedrijven kunnen beoordelen, vergelijkbaar met de Nederlandse restaurantrecensiesite Iens. De dienst is sinds 2004 in de lucht en trekt volgens Comscore per maand rond de negen miljoen unieke bezoekers. Volgens Yelp zelf zijn dat er veel meer: wel 26 miljoen.

Recensies binnenhalen

De dienst haalde 31 miljoen dollar aan durfkapitaal binnen. Vóór die investeringen werd de waarde van het bedrijf geschat op 200 miljoen dollar. Nu ligt dat dus hoger, gezien het bedrag dat Google over zou hebben voor Yelp.

TechCrunch speculeert dat Google Yelp wil toevoegen aan het portfolio van lokale diensten. Recent spoorde de zoekgigant winkeliers aan om barcodestickers in hun etalages te hangen.

Ook werden er gebruikersrecensies toegevoegd aan de pagina's van lokale bedrijven. Yelp heeft die data al in de vorm van 8 miljoen geschreven recensies.