Skyline beschuldigt Google van patentinbreuk. De zaak was oorspronkelijk aangespannen tegen Keyhole. Dat bedrijf is in oktober 2004 overgenomen door de zoekgigant en heeft de software onder de motorkap van Google Earth ontwikkeld. Na de overname heeft Skyline daarom Google toegevoegd aan de lijst met aangeklaagden.

Een jaar na de overname wil Skyline dat Google per direct stopt met het aanbieden van Google Earth omdat het bedrijf anders onherstelbare schade zou lijden. De advocaat van Google betoogde dat dat niet het geval kan zijn aangezien de eis pas een jaar later is ingediend. Indien de schade echt zo groot zou zijn, dan had Skyline de eis wel eerder neergelegd, aldus de raadsman. De rechter stelt Google op dit punt in het gelijk, maar de rechtszaak rond de patentinbreuk loopt nog.

Linux

Google Earth is een applicatie waarmee gebruikers vrijwel elke plek op de wereld kunnen bekijken aan de hand van satellietfoto's en kaarten. Google heeft onlangs een nieuwe versie van de software uitgebracht met een nieuwe interface en meer foto's. Tevens is er nu een Linux-versie van de applicatie beschikbaar.