De lijst is samengesteld door Fortune, aan de hand van een enquête gehouden onder 105.000 werknemers bij 446 bedrijven. Google voert de lijst aan, gevolgd door Genentech, die vorig jaar nog de grote nummer 1 was.

Andere bedrijven die in de lijst te vinden zijn, zijn onder andere Adobe Systems (plaats 31), Yahoo (plaats 44) en Microsoft (plaats 50). Yahoo is daarmee 29 plaatsen gestegen, Microsoft daarentegen is in vergelijking met vorig jaar 8 plaatsen gezakt. Adobe is vanuit het niets op plaats 31 beland.

Dat Google een populaire werkgever is blijkt misschien wel het beste uit het feit dat het aantal werknemers bij Google de laatste paar elk jaar verdubbeld is. Ook voor dit jaar verwacht het bedrijf weer een verdubbeling in het aantal werknemers.

Inmiddels werken er 10.000 mensen bij Google. Een verdubbeling in aantal zou voor dit jaar betekenen dat het bedrijf 200 nieuwe mensen per week aanneemt. Het bedrijf gaat per februari dan ook de sollicitatieprocedure standaardiseren aan de hand van een uitgebreide vragenlijst.

In december 2005 voorspelde David Kirkpatrick van Fortune nog dat Google in 2006 een stuk minder succesvol zou zijn dan daarvoor. Als argument voor deze voorspelling gaf hij op dat alles wat omhoog gaat ook eens omlaag zal moeten.