Google's marketingdirecteur van Chromebooks David Shapiro meldt dat het aantal winkels dat nu de cloudlaptops verkoopt is verdrievoudigd. Onlangs bleek nog dat het gebruik van Chrome OS slechter loopt dan Windows RT.

Drie modellen in Nederland

De volledig op het Chrome OS draaiende Chromebook is in drie modellen te koop in de Nederlandse winkel. Naast de al eerder beschikbare Chromebooks van Acer (C7) en Samsung (XE303C12) is inmiddels ook de HP Pavillion te koop bij fysieke vestigingen van Media Markt en Saturn.

Dit model is met zijn 14 inch een slag groter dan de 11,6 inch modellen van Acer en Samsung. Online zijn deze drie Chomebooks ook bij Laptopshop verkrijgbaar. Google's eigen show- en topmodel, de Chromebook Pixel, is nog niet te koop in Nederland.

Verschillende prijzen

De nu verkrijgbare HP Pavillion Chromebook draait op een Intel Celeron 847 1,1 GHz processor. Het model heeft 2 GB RAM en het 14 inch LEDscherm met een resolutie van 1366 x 768 pixels. Media Markt en Laptopshop verkopen de Pavillion voor 329 euro, liefst 50 euro goedkoper dan Saturn.

Het is daarmee de duurste in Nederland verkrijgbare Chromebook. Het model van Samsung gaat van de hand voor 299 euro en de Acer C7 kost 262,95 euro. Voor laatstgenoemde moet online bij Laptopshop met 269 euro nog iets meer worden betaald.

Verdrievoudiging van winkels

Wereldwijd breidt Google zijn verkoop in diverse nieuwe markten uit. In Europa zijn dat naast Nederland; Groot-Brittanni├ź, Frankrijk en Zweden. Terwijl in Amerika een grote partner als Walmart een aanvulling zijn op eerdere deals met Best Buy en Amazon. In totaal spreekt Google op zijn blog van een ruime verdrievoudiging naar meer dan 6600 winkels.