De saga rond de Gbus gaat verder. Google heeft namelijk besloten voortaan ook een bootservice aan te bieden aan werknemers uit San Francisco en contreien. Dit naar aanleiding van de felle protesten rondom de Gbus, die symbool is geworden voor ontstane ongelijkheid. De bewoners zijn boos dat de techgiganten uit Silicon Valley geen bijdrage leveren aan publieke voorzieningen maar juist zorgen voor stijgende prijzen.

Maar Google heeft alweer deels een oplossing. Personeel kan voortaan ook de All-American Marine Triumphant-ferry pakken naar het werk. De boot vaart sinds maandag viermaal per dag over de San Francisco Bay van en naar Mountain View, waar de Google Campus ligt. De 'Triumphant' kan 149 passagiers meenemen en betaalt netjes de havenbelasting die er in het gebied geldt.

'Niemand tot last zijn'

"We willen de inwoners van San Francisco zeker niet tot last zijn en proberen daarom alternatieven manieren te vinden om Googlers naar hun werk te krijgen", vertelt een woordvoerder van Google aan CNet. Daarnaast besloten Google en de andere grote techbedrijven uit Silicon Valley ook al om de komende anderhalf jaar circa 1,5 miljoen dollar te betalen voor het gebruik van openbare voorzieningen zoals bushaltes.

Geen verkeerde manier om op je werk te komen: